Vandaag een heerlijk recept voor zoete aardappelcurry. Lekker en gezond door de vele groenten die er in zitten! Die vitamientjes kunnen we met al die grieperige en verkouden mensen om ons heen wel gebruiken. En het is ook nog eens snel gemaakt. Je kunt de curry serveren met rijst of naan, maar het is het ook lekker (en leuk!) om er zelf zoete aardappelchips bij te maken.
Hoe je dat doet? Supersimpel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 1 of 2 zoete aardappels in hele dunne plakjes (met bijvoorbeeld een kaasschaaf). Leg de plakjes aardappel op een rooster. Bestrooi met peper en zout en bak in 14 minuten af in de oven (draai halverwege even om).
Succes! En dan nu nog het recept voor de curry natuurlijk 🙂
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 4 zoete aardappels in kleine blokjes
- 400 gram kipfilet (of kipdijfilet), in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- zak chinese wokgroente OF 1 rode paprika in blokjes, bakje tauge, kleine prei in ringetjes
- 1 stronk paksoi, fijn gesneden
- 3 el currypasta
- 200 ml kokosmelk
Hoe maak je het?
- Verhit wat olie in een wok en fruit de ui op laag vuur in 5 minuten.
- Zet het vuur wat hoger. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom bruin. Doe dan ook de currypasta erbij en bak deze even mee.
- Doe de groenten erbij en roerbak nog 4 minuten.
- Giet tot slot de kokosmelk erbij en laat het geheel in 10 minuten op laag vuur gaar stoven.
- Serveer de curry met rijst, naan of zoete aardappelchips.
Ik hou erg veel van leuke recepten
Ben erg verslaafd om weer wat nieuws te koken..!
Hoi Anita. Leuk om dat te horen zeg. Nieuwe dingen koken is leuk he? Groetjes Carolien