Vandaag een recept voor zomerse Caesar salade met makreel. Caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini, een chefkok van Italiaanse afkomst. Op Independence Day (onafhankelijkheidsdag) was het topdruk in zijn restaurant. Al snel waren veel ingrediënten op, dus maakte hij een salade met de ingrediënten die hij op dat moment nog had. Toen de mensen later terugkwamen en vroegen naar deze salade ontstond de Caesar Salad. De echte caesar salade bestond uit maar een paar ingrediënten: bindsla, croutons, knoflook, parmezaanse kaas, een hardgekookt ei, worcestersaus, olijfolie en citroensap. Later werden er nog verschillende andere ingrediënten aan toegevoegd, zoals gegrilde kip.
Zelf heb ik ook al een aantal keer Caesar salade gemaakt. Meestal maakte ik hem ook met kip, maar nog nooit met vis. Toch is deze smaakcombinatie ontzettend goed. En hij smaakt niet alleen lekker, maar is ook nog eens gezond. Makreel is namelijk een vette vis vol goede vitamines. Maak deze heerlijke salade als lunch of als avondeten op een warme dag. Je bent zo klaar!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 2 eieren
- 1 blikje makreel van Princes
- cherrytomaatjes
- sla (little gem, maar andere sla mag ook)
- Parmezaanse kaas, geraspt
- croutons
- Cardini’s dressing (ranch-dressing)
Hoe maak je het?
- Kook de eieren hard in 10 a 11 minuten. Laat de makreel uitlekken.
- Snij de cherrytomaatjes en de sla (indien nodig).
- Als de eieren zijn gekookt, pel je ze en snij ze in vieren in de lengte.
- Verdeel de sla over een bord en verdeel hierover de eieren, makreel en tomaatjes.
- Eindig met de croutons, Parmezaanse kaas en sprenkel tot slot de dressing er over heen.