Het warme houdt weer voorlopig nog wel even aan (gelukkig maar) en daarom deel ik een lekker zomers receptje met jullie. Een maaltijdsalade met gegrilde perzik en geitenkaasbolletjes. Deze salade is zo klaar, gezond en superlekker. De combi van hartig en zoet is echt verrassend lekker!
Het bestaat vast al langer, maar zeker deze zomer zie ik in heel veel magazines recepten met gegrild fruit. Zelf had ik het eigenlijk nog nooit gedaan, maar ik vond het echt een succes. De smaak wordt wat intenser. En doordat je een warm ingrediënt toevoegt aan de salade vind ik het ook meer geschikt als avondmaaltijd.
Ook de kleine geitenkaasbolletjes ga ik vaker gebruiken. Het staat leuk en het is ook nog eens super makkelijk, want je strooit ze zo over je salade zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Met een ‘pittige’ dressing en nog wat gehakte noten zet je deze overheerlijke salade zo op tafel. Dat is nog eens makkelijk koken..
Je kunt deze salade natuurlijk ook als bijgerecht bij de bbq serveren!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- (rucola)sla
- 1 rode ui in ringen
- 2 perziken
- bakje geitenkaasbolletjes (Bettine Geitenkaas)
- handje pecannoten en/of walnoten
- Olijfolie
- Peper en zout
Voor de dressing:
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico
- Zout en peper
Hoe maak je het?
- Snij de perzik in partjes en verwijder de pit (ik hou het velletje er aan). Bestrijk het vruchtvlees met een kwastje met een klein beetje olijfolie.
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
- Hak de pecannoten en walnoten fijn.
- Snij de ui in halve ringen.
- Verhit een grillpan en grill de partjes perzik aan beide kanten, tot je bruine grillstreepjes ziet.
- Verdeel eerst de sla over de borden. Doe daarna de plakjes perzik, geitenkaasbolletjes, uienringen en de noten over de salade. Giet tenslotte de dressing er over heen.