Vandaag een recept voor zalm uit de oven met citroen en dille. Supergezond, lekker en makkelijk. Ik ben dol op vis, maar vind het soms wel lastig hoe ik het moet bereiden. Heb jij dat ook? Dan moet je echt dit recept echt eens proberen, want dit kan echt niet mislukken. Het meeste werk is het kruiden van de zalm en dat is echt zo gebeurd, de rest van het werk doet de oven. Het ziet er super fancy uit, dus ook erg leuk om klaar te maken als je eters hebt. Lekker met bijvoorbeeld gegrilde asperges, gebakken aardappeltjes en tzatziki. Nog nooit asperges gegrild? Ook erg makkelijk! Volgende week laat ik weten hoe je dat doet.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 4 moten zalm
- citroensap (van 1 citroen)
- 4 eetlepels dille (vers of gedroogd)
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Haal de zalmmoten een half uur van te voren uit de koelkast. Leg ze in een ovenschaal met het vel naar beneden;
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Smeer de zalmmoten in met citroensap, besprenkel ze vervolgens met dille, knoflookpoeder, zout en peper;
- Besprenkel de zalmmoten met nog een scheutje olijfolie en bak ze gaar in de oven in ongeveer 25-30 minuten, afhankelijke van de grootte van de moot. Hou je van iets gaardere zalm laat ze dan ongeveer 10 minuten langer in de oven.
Lekker met gegrilde asperges en gebakken aardappeltjes.