Vandaag een niet zo voor de hand liggende, maar superlekkere combi namelijk witlof en pasta. Dit gerecht staat bij ons regelmatig op het menu, want o wat is dit lekker. Zeker in de winter! Samen met champignons, spekjes en crème fraiche maak je in een handomdraai een heerlijk gerecht. Wat wel grappig om te weten is dat witlof op de derde plaats staat van alle groenten voor de Nederlanders. Jaarlijks eet men maar liefst gemiddeld 3,2 kg witlof per persoon. In denk dat dit meestal gekookte witlof is of witlof met ham en kaas, maar vanaf nu dus ook met pasta. Een heerlijk recept wat budgetproof, slank, snel en lekker is.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
300 gram tagliatelle
250 gram magere spekreepjes
800 gram witlof
1 bak kastanjechampignons, gehalveerd
250 ml creme fraiche
2 teentje knoflook, geperst
2 tl oregano
zout en peper
Hoe maak je het?
- Kook de tagliatelle beetgaar.
- Bak ondertussen de spekreepjes krokant.
- Neem de spekreepjes uit de pan.
- Bak de champignons, knoflook en oregano in het achtergebleven bakvet (ongeveer 5 minuten).
- Snij ondertussen de onderkant van de witlof en snij hem in vier gelijke stukken. Snij schuin de harde kern weg.
- Voeg de witlof toe aan de champignons en bak deze ook mee (ongeveer 4 minuten). Roer dit constant door.
- Doe de spekreepjes en creme fraiche er bij en verwarm dit nog een aantal minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper
- Giet de tagliatelle af en serveer met het witlofmengsel.