Wereldgerecht: Kipfilet toscana

Wereldgerecht: Kipfilet toscana

Opnieuw deel ik met jullie een Trattoria Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes, deze keer Kipfilet Toscana. Een heerlijk pastagerecht met kipfilet, sperzieboontjes en een kruidige tomatensaus. Eerder deelde ik met jullie het recept voor kipfilet Romana, ook een Trattoria Wereldgerecht. Of het echt typische Italiaanse trattoria-gerechten zijn weet ik niet, maar lekker zijn ze wel.

In plaats van sperziebonen als groente kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor courgette en rode paprika. Het is maar net wat je lekker vind. Ook de pastasoort kun je kiezen naar eigen wens. Penne is bijvoorbeeld ook een prima soort pasta om in dit gerecht te gebruiken. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Scroll snel naar beneden voor het recept.

 

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 350 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusili)
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (of 5 tomaten in blokjes)
  • 500 gram sperziebonen, gebroken
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta, volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar, in 6 minuten
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook even op laag vuur.
  4. Bestrooi de blokjes kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en voeg toe aan de knoflook. Bak rondom bruin.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tijm en oregano toe en laat even pruttelen.
  6. Voeg de sperziebonen toe en zo nodig nog een scheutje water.
  7. Serveer de saus met de pasta en eventueel een groene salade.
3.2/5 (127 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Wereldgerecht: Zuid-Afrikaanse Bobotie

Wereldgerecht: Zuid-Afrikaanse Bobotie

Wie kent ze niet.. de wereldgerechten van Knorr? Heerlijk als je even inspiratieloos bent voor het avondeten. Toch kun je de meeste gerechten prima zelf maken. Zoals bijvoorbeeld dit recept voor bobotie. Een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, sperziebonen en appel. Deze bobotie met sperziebonen […]

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Vandaag een recept voor kipfilet Romana, een heerlijk Italiaans pastagerecht met kip en paddenstoelen-roomsaus. Toen ik nog met pakjes en zakjes kookte, maakte ik regelmatig kipfilet Romana van Knorr. Ik ben dol op Italiaans eten, dus dit past helemaal in mijn straatje. Met dit makkelijke […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *