Opnieuw deel ik met jullie een Trattoria Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes, deze keer Kipfilet Toscana. Een heerlijk pastagerecht met kipfilet, sperzieboontjes en een kruidige tomatensaus. Eerder deelde ik met jullie het recept voor kipfilet Romana, ook een Trattoria Wereldgerecht. Of het echt typische Italiaanse trattoria-gerechten zijn weet ik niet, maar lekker zijn ze wel.
In plaats van sperziebonen als groente kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor courgette en rode paprika. Het is maar net wat je lekker vind. Ook de pastasoort kun je kiezen naar eigen wens. Penne is bijvoorbeeld ook een prima soort pasta om in dit gerecht te gebruiken. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Scroll snel naar beneden voor het recept.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
- 350 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusili)
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes (of 5 tomaten in blokjes)
- 500 gram sperziebonen, gebroken
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Kook de pasta, volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de sperziebonen beetgaar, in 6 minuten
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook even op laag vuur.
- Bestrooi de blokjes kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en voeg toe aan de knoflook. Bak rondom bruin.
- Voeg de tomatenblokjes, tijm en oregano toe en laat even pruttelen.
- Voeg de sperziebonen toe en zo nodig nog een scheutje water.
- Serveer de saus met de pasta en eventueel een groene salade.