Tom kha kai is een bekende Thaise soep met kokos, kip, gember en limoen. Tom kha kai betekent letterlijk Kip-galanga-soep (galanga is een soort gember). Ik ben wel eens in Thailand geweest en kan me niet herinneren dat ik het daar gegeten heb. Maar het is een heerlijk gerecht en het is echt een smaakexplosie van pittig, zoet en zuur. Als je niet zo van pittig houd gebruik dan wat minder currypasta. Dit gerecht is snel klaar en zit vol met gezonde ingredienten. Lekker met rijst of met noedels.
Wat heb je nodig?
300 gr basmatirijst
3 kipfilets, in stukjes
bakje kastanjechampignons, in plakjes
2-3 el rode currypasta
400 gr Thaise wokgroente
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 limoen, geraspt en uitgeperst
stukje verse gember, geschild en fijn gesneden
2 stengels bosui
Hoe maak je het?
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in wok of hapjespan. Bak de gember, kip en currypasta op hoog vuur tot de kip rondom gebakken is. Voeg de champignons toe en de wokgroente, bak deze al roerend nog een paar minuten mee. Voeg tot slot de kokosmelk toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten sudderen.
- Bestrooi de maaltijdsoep met limoenrasp, bosui en knijp naar smaak nog wat limoensap er over. Serveer met een kommetje rijst.