Vandaag al weer een lekker recept voor hartige taart, omdat de vorige taart zo goed was gelukt. Deze taart is met ingredienten die ik ontzettend lekker vind, namelijk spinazie, tomaat en geitenkaas. Gisteravond heb ik deze taart zelf gemaakt en het resultaat mag er zijn zoals je ziet op de foto. Ik ben benieuwd of jullie hem ook zo lekker vinden!
Benodigdheden (voor 3 a 4 personen):
7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (van het merk Tante Fanny of Koopmans)
1 ui
1 teen knoflook
500 gram spinazie
5 tomaten
4 eieren
100 ml (kook)room
100 gr geraspte kaas
verse geitenkaas
1 beschuit of handje paneermeel
Bereiding (15 min bereidingstijd, 30-40 min oventijd):
Verwarm de oven voor op 200 C. Laat de bladerdeegplakjes even ontdooien. Kluts de eieren door elkaar en voeg de kookroom en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Snij 3 tomaten in blokjes en 1 tomaat in plakjes.
Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg steeds een handje spinazie toe, tot de spinazie enigszins geslonken is. Voeg daarna de gesneden blokjes tomaten toe en bak even mee. Doe het mengsel in een vergiet om het vocht er uit te laten lopen.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en langs de randen en prik er met een vork wat gaatjes in. Verkruimel de beschuit tot fijne kruimels en strooi de de kruimels (of handje paneermeel) over de bodem bladerdeeg. Verdeel het spinaziemengsel over de bodem en vervolgens het eimengsel. Bedek de taart met plakjes tomaat en verbrokkelde stukjes geitenkaas. Bak de taart in 30-40 minuten gaar in de oven.