Pas had ik een high tea, waarbij we allemaal wat zelf zouden maken. Het leek me leuk om zelf scones te maken en ze waren heerlijk, dus hierbij deel ik het recept ook met jullie.
Zelf scones maken is simpeler dan ik dacht en ze zijn in mum van tijd klaar. Ze hoeven maar een kwartiertje in de oven, dus in een half uur heb je deze heerlijke scones op tafel. Ik serveerde de scones met aardbeienjam en losgeklopte mascarpone. Scones zijn niet alleen leuk en lekker voor bij een high tea, maar ook leuk om eens te maken in het weekend voor bij het ontbijt.
Volgens de Engelse traditie serveer je scones met Clotted Cream, maar dat verkopen ze niet overal dus dan is mascarpone een prima alternatief. Vind je mascarpone te machtig of te massief, dan kun je het eventueel mengen met wat losgeklopte slagroom. De aardbeienjam die ik gebruikte is van Bonne Maman. De makers van Bonne Maman produceren sinds kort een nieuw soort jam met meer fruit en 30% minder suiker. Aangezien ik altijd een beetje let op mijn suikerinname is deze variant voor mij echt super. En de smaak is wat mij betreft zoet genoeg. Je hebt deze nieuwe variant ook in de smaken abrikozen, frambozen, sinaasappel, bosbessen en kersen.
Wat heb je nodig? (voor +/- 10 scones)
- 200 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 2 a 3 el suiker
- snufje zout
- 75 gram boter
- 70 ml karnemelk
- 1 ei
- mascarpone
- aardbeienjam (bijvoorbeeld van Bonne Maman)
Extra:
- vormpje of glas (met een diameter van +/- 5 cm)
- deegroller
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en een snufje zout. Meng de boter met je vingers door het meel tot fijne kruimels.
- Voeg het ei en de karnemelk toe en meng tot een stevig deeg. Kneed niet langer dan nodig is.
- Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg voorzichtig uit, tot 2 a 3 cm dik. Steek rondjes uit het deeg met een vormpje of glas.
- Verdeel de scones over de bakplaat en bestrijk ze met een bakkwast met een beetje karnemelk. Bak in de oven in ca 13 min goudbruin en gaar.
Serveer de scones met jam en losgeklopte mascarpone.