Vandaag een superlekker en makkelijk receptje met pompoen, namelijke pompoenchili. Vroeger at ik nooit pompoen, maar een aantal jaar geleden wilde ik het gewoon eens proberen. Sindsdien maak ik regelmatig gerechten met pompoen. Geroosterd als groente, in de soep, in curry of in pasta. Gevulde pompoen en pompoen-risotto staan nog op het lijstje om een keer te maken, maar vandaag pompoenchili.
Ondanks alle tips en filmpjes vind ik pompoen snijden nog steeds erg lastig, dus gebruik ik pompoenstukjes uit de diepvries. Qua vitamines zal het niet veel schelen en het scheelt een hoop tijd en moeite. Maar als jij er geen moeite mee hebt kun je uiteraard ook verse pompoenstukjes gebruiken. Naast dat dit gerecht heel gezond en heel lekker is ziet het er ook nog eens superleuk uit. Ook leuk dus om te maken als je een keer gasten hebt.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 300 g rundergehakt
- 400 g pompoenstukjes (kant en klaar, bijv. diepvries)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode puntpaprika, in stukjes
- 1 groene paprika, in stukjes
- 400 g tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik zwarte of kidneybonen
- 1 snufje chilipeper
- 1 tl komijn
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
- 1 tl oregano
- peper en zout
- zure room
- taco’s of tortillachips
Hoe maak je het?
- Fruit de ui in een hapjespan met een scheutje olijfolie.
- Voeg het gehakt toe en en de kruiden toe en bak het gehakt rul.
- Voeg de stukjes paprika en pompoen toe en bak deze al roerend 5 minuten mee.
- Roer de tomatenblokjes en de tomatenpuree er door en laat 15 minuten inkoken, op laag vuur.
- Voeg tot slot de bonen toe. Laat het gerecht nog 5 minuten koken. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe naar smaak.
Serveer de pompoenchili in taco’s of met tortillachips en een lepel zure room.