Vandaag een receptje wat je vanavond al kunt maken voor je ontbijt morgenochtend: overnight oats. Havermout wat je een nachtje laat weken in kwark of melk, zodat je morgen een heerlijk papje hebt. Dit ontbijt zorgt voor een vol gevoel door alle vezels die er in zitten. Samen met vers fruit (diepvriesfruit mag ook) zorgt het ook nog eens voor de nodige vitamientjes. Een ideale start van de dag dus! En het kost weinig voorbereidingstijd. Het enige is dat je de avond van tevoren er even aan moet denken om het te maken. Je kunt overnight oats combineren met allerlei lekkere soorten fruit en bijvoorbeeld cacaonibs, noten en/of honing. Welke combi is jouw favoriet?
Wat heb je nodig?
1 banaan
150 gr magere kwark
3 el havermout (ongeveer 30 gram)
1 el kokosrasp
1 el honing
1 tl chiazaad of lijnzaad
handje vers fruit (bijvoorbeeld een geschilde peer).
Eventueel: kaneel of cacaonibs
Hoe maak je het?
Avond vooraf
Prak de banaan. Meng deze met de havermout, kokosrasp, honing, chia- of lijnzaad en kwark. (Je kunt de kwark ook vervangen door (amandel)melk.) Zet het havermoutmengsel een nacht in de koelkast.
’s Morgens
De volgende morgen roer je het havermoutmengsel nog eens door. Als het mengsel te dik is voeg je eventueel nog wat kwark of melk toe. Schil en/of snij het fruit in blokjes en voeg toe aan het mengsel. Bestrooi eventueel nog met cacoanibs of kaneel. Eet smakelijk!