Vandaag het tweede receptje van deze week met aubergine. Vandaag een recept voor Oosters gemarineerde aubergine. Wederom een vegetarisch gerecht, waarbij de aubergine een prima vleesvervanger is. Een heerlijke combinatie met peultjes en noedels. De marinade viel erg in de smaak, dus die ga ik ook zeker nog eens gebruiken voor andere gerechten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 aubergines
250 gr peultjes
300 gr noedels (ik heb wok-noedels gebruikt, maar ei-noedels kan ook)
2 tl sesamolie
2 el sesamzaad
voor de marinade:
4 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
stukje verse gember, fijngehakt
1 el chilisaus
3 el sojasaus
2 tl honing
2 tl rijstazijn (mirin)
Hoe maak je het?
- Snij de aubergine in grove blokjes.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en meng dit door de aubergineblokjes. Laat 15 minuten intrekken.
- Verhit een hapjes en bak hierin de gemarineerde aubergine.
- Voeg 50 ml water toe en kook de aubergine in 10 minuten gaar.
- Kook ondertussen de noedels.
- Voeg de laatste 3 minuten de peultjes toe aan de aubergine.
- Meng de sesamolie door de noedels.
Serveer de noedels met het aubergine-mengsel en garneer met sesamzaadjes.