Hierbij het beloofde receptje van een heerlijk lentestamppotje. Superlekker door de combi van aardappelpuree, veldsla, erwtjes en spekjes.
Veldsla en erwtjes zijn namelijk echte seizoensgroenten. Dit gerecht is zacht, fris en smaakvol, oftewel een ideaal lente-gerechtje. Zo is stamppot niet alleen lekker in de winter, maar ook in de lente. Lekker Hollands en lekker gezond!
Benodigdheden (voor 4 personen):
1 kg kruimige aardappelen
200 gram spekblokjes
300 gr veldsla
400 gr tuinerwten
200 gr huttenkase
zout en peper
Bereiding:
1. Kook de aardappelen in ruim water en een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
2. Zet na 10 minuten de tuinerwten in een pan met water op het vuur. Kook in ongeveer 5 minuten gaar.
3. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan uit. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn, in ongeveer 6 minuten.
4. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de huttenkase en wat kookvocht met een pureestamper tot puree.
5. Voeg de veldsla, tuinerwten en uitgebakken spekjes toe en roer door elkaar heen. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe.