Vandaag al weer een recept met havermout.. maar dan als paneermeel. Lekker, gezond en zonder e-nummers of suikers (die wel zitten in een gewoon pakje paneermeel).
Ik heb gekozen voor het paneren van kipfilet, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld ongepaneerde varkensschnitzel.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
3 a 4 kipfilets
200 gr havermout
2 theelepels zout
3 theelepels paprikapoeder
0,5-1 theelepel chilipoeder (voor een pikant smaakje)
1 theelepel knoflookpoeder
3 eieren
6 eetlepels olijfolie
Hoe maak je het?
1. Meng de havermout met de kruiden en olijfolie in een bord.
2. Klop de eieren los in een ander bord.
3. Snij de kipfilets eventueel in de lengte door, zodat de kip wat dunner is en makkelijker gaart.
4. Haal de kipfilets eerst door het eimengsel en vervolgens door het havermoutmengsel.
5. Bak de kipfilets op hoog vuur in 3 minuten lichtbruin, terwijl je de kip een aantal keer voorzichtig omdraait. Laat de kip daarna op wat lager vuur in 15 minuten aan beide kanten gaar en bruin bakken.
Lekker met aardappels en sperziebonen of gebakken aardappels en een frisse salade.