Pindasaus kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is het allerlekkerst! Heerlijk voor bij een barbecue of bij een Aziatisch gerecht. Deze zelfgemaakte pindasaus bevat slechts 1,5 gram snelle suikers! Daarom is deze pindasaus geschikt om te nemen als je een koolhydraatarm dieet moet volgen.
Ingrediënten voor 4 porties:
- 5 eetlepels pindakaas (ik gebruikte de 100% pindakaas van de Albert Heijn. Deze bevat alleen maar pinda’s!)
- 150 ml water
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten in een steelpannetje.
- Breng al roerende aan de kook tot er een saus ontstaat.
- Als de saus te dik is, voeg je nog wat water toe.
Zo gemaakt dus! 1 portie pindasaus levert je 175 kcal (neem er dus niet al te veel van), 7 gram vet, waarvan 2,5 gram verzadigd vet, 3 gram eiwit en 2,3 gram koolhydraten.