Een lekker en koolhydraatarm recept voor groene erwten fusilli met gegrilde kip en spinazie. Steeds vaker zie je dat er deegproducten gemaakt worden van groenten. Zoals pizzabodems, wraps en ook pasta’s. Op deze manier proberen ze het ons steeds gemakkelijker te maken om meer groenten te eten. Het schijnt namelijk dat veel Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente per dag niet halen. Dus een goed initiatief wat mij betreft. Er zijn echter ook berichten dat er veel vitamines verloren gaan als groenten zodanig bewerkt worden tot dit soort producten. Maar het zal vast wel gezonder zijn en je krijgt sowieso geen of minder koolhydraten binnen.
Ik vind het erg leuk om dit soort producten uit te proberen, dus ik besloot om de groene erwten fusilli eens te proberen. Deze pasta bestaat uit 100% peulvruchten en is veganistisch en glutenvrij.
Wat vind jij van dit soort groenteproducten? En welk product zou ik volgens jou ook eens moeten proberen?
Wat heb je nodig?
- 400 g kastanjechampignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 600 gram spinazie
- 250 ml kookroom
- 300 gram groene erwten fusilli
- 300 gram gerookte kipreepjes
- geraspte Parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur 5 min.
- Voeg de spinazie toe in delen, tot het enigszins geslonken is.
- Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog een paar minuten inkoken.
- Kook ondertussen de pasta in water met eventueel wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper.