Koe lo kai oftewel kip zoetzuur is een bekend gerecht bij de Chinees. Maar je kunt kip zoetzuur ook prima zelf maken. Het is een makkelijk te maken, snel klaar en lekker. Ook kinderen vinden het vaak een lekker gerecht. Kip zoetzuur is goed te combineren met nasi, bami of witte rijst.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 3 kipfilets, in reepjes
- 2 rode paprika’s, in stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 el tomatenpuree (passata of tomatenketchup kan ook)
- 2 el sojasaus
- 2 el witte azijn
- 2 kleine blikjes ananas, in stukjes + 75 ml ananassap
- 1 el paprikapoeder
- snufje chilipoeder (optioneel)
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Bestrooi de stukjes kipfilet met paprikapoeder, zout en peper.
- Bak de kipfilet-stukjes met een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan bruin en gaar.
- Doe de geperste knoflook en paprika erbij en roerbak even mee.
- Voeg de tomatenpuree, sojasaus, azijn, snufje chilipoeder en ananasstukjes met vocht toe en laat het geheel 5 minuten koken. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is. Vind je de saus juist te dun voeg er dan wat allesbinder of maizena aan toe.