Kip zoetzuur met ananas

Kip zoetzuur met ananas

Koe lo kai oftewel kip zoetzuur is een bekend gerecht bij de Chinees. Maar je kunt kip zoetzuur ook prima zelf maken. Het is een makkelijk te maken, snel klaar en lekker. Ook kinderen vinden het vaak een lekker gerecht. Kip zoetzuur is goed te combineren met nasi, bami of witte rijst.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 3 kipfilets, in reepjes
  • 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 el tomatenpuree (passata of tomatenketchup kan ook)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte azijn
  • 2 kleine blikjes ananas, in stukjes + 75 ml ananassap
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje chilipoeder (optioneel)
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Bestrooi de stukjes kipfilet met paprikapoeder, zout en peper.
  2. Bak de kipfilet-stukjes met een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan bruin en gaar.
  3. Doe de geperste knoflook en paprika erbij en roerbak even mee.
  4. Voeg de tomatenpuree, sojasaus, azijn, snufje chilipoeder en ananasstukjes met vocht toe en laat het geheel 5 minuten koken. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is. Vind je de saus juist te dun voeg er dan wat allesbinder of maizena aan toe.
0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Aziatische kip met paprika en bleekselderij

Aziatische kip met paprika en bleekselderij

Vandaag deel ik een receptje met jullie van een heerlijk Aziatisch gerechtje: Aziatische kip! Dit gerecht is gezond, calorie-arm, budgetproof en ontzettend lekker! O ja en het is ook nog eens lekker snel gemaakt. Ideaal voor een doordeweekse dag waarop je nog een hoop te […]

Bourgondisch kippannetje

Bourgondisch kippannetje

Ik heb al een poosje van die leuke mini stoofpannetjes van Le Creuset (de Xenos heeft ze ook). Met deze pannetjes kun je op een leuke manier soep serveren of een toetje, maar je kunt er ook gerechten mee stoven. Ik heb afgelopen week een heerlijk bourgondisch […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *