Een gezond en lekker recept deze kabeljauw met pestokorst, gecombineerd met verse pasta en broccoli. Het advies van het voedingscentrum is om 1 á 2 keer per week vis te eten. In vergelijking met vlees bevat vis meer onverzadigd vet. Vis zit ook vol van vitamine B12, D, B2, A, mineralen, jodium en gezonde visvetzuren en zorgt daarmee voor een lager risico op hart en vaatziekten. Vaker vis eten dus! En met dit lekkere recept is dat zeker geen straf!
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 4 stukken kabeljauw
- 8 el pesto (recept zelfgemaakte pesto)
- 3 zongedroogde tomaten, in stukjes of 8 cherrytomaatjes
- extra vierge olijfolie
- handje pijnboompitjes
- 400 gr broccoli, in stukjes
- 300 gr verse pasta
- citroensap
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de stukken kabeljauw in een ovenschaal. Bestrijk ze met 2 eetlepels pesto. (Voor een krokante korst meng je de pesto met wat paneermeel of beschuitkruimels).
- Verdeel de zongedroogde tomaatjes of cherrytomaatjes er over heen. Giet er 2 of 3 eetlepels olijfolie er over heen en eventueel nog wat pijnboompitjes.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de kabeljauwfilet in 15-20 minuten gaar.
- Kook ondertussen de broccoli gaar in 10 minuten en giet af als deze gaar is.
- Kook de verse pasta gaar in ongeveer 4 minuten. Schep de rest van de zelfgemaakte pesto door de pasta en een aantal druppels citroensap.
Serveer de kabeljauw met de broccoli en pasta.