Bakken, roosteren, stoven of vullen.. met aubergines kun je alle kanten op. Aubergine is niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid. Ze bevatten veel vezels, wat goed is voor onze darmflora. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C en anti-oxidanten, die een boost geven aan ons immuunsysteem. En dat kunnen we wel gebruiken nu het najaar is en alle verkoudheidjes en griepjes weer opduiken.
Hierbij deel ik met jullie een recept van aubergine, gevuld met een gehaktmengsel met een Italiaans tintje. Een heerlijk en smaakvol gerecht. De gevulde aubergines zijn koolhydraatarm, maar mocht je dat wat karig vinden dan kun je bijvoorbeeld gekookte rijst, orzo of couscous erbij serveren.
Wat heb je nodig? (voor 2 – 4 personen)
- 2 aubergines
- 300 gram gehakt
- 1 paprika, in kleine stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- snufje kaneel
- oregano
- geraspte kaas
- 1 blik tomatenblokjes
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergine en snij kruislings in. Besprenkel de bovenzijde met olie en bestrooi met zout en peper. Laat de aubergines in ongeveer 30 minuten gaar worden.
- Fruit de ui en knoflook in een scheutje olie. Kruid het gehakt met zout en peper en voeg toe in de pan en bak dit rul.
- Voeg de stukjes paprika toe en bak even mee. Voeg ook de kruiden en tomatenblokjes toe. Laat 10 minuten pruttelen.
- Als de aubergines klaar zijn haal je ze uit de oven. Lepel wat van het vruchtvlees er uit en voeg dit toe aan het gehaktmengsel. Verdeel het gehaktmengsel over de aubergines.
- Bestrooi met geraspte kaas en zet ze nog 15 minuten in de oven.