Pas geleden deelde ik met jullie een recept voor een eiwrap. Vandaag een recept voor havermoutwrap. Net zo makkelijk om te maken en ook supergezond. Maak de wrap een avond van tevoren of maak een aantal wraps tegelijk en vries de wraps die je over hebt in. Zo kost het je volgende keer helemaal weinig tijd om je lunch klaar te maken. Ik vul de wraps vaak met zalm en kruidenkaas of met kipfilet en pesto.
Wat heb je nodig? (voor 2 wraps)
- 50 gr havermout
- 1 ei
- 100 ml amandelmelk
- snuf zout
- olie
- Beleg: Bijvoorbeeld Pesto, kipfilet en rucola óf Kruidenroomkaas, zalm en veldsla
Hoe maak je het?
- Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal fijn tot meel.
- Doe de havermoutmeel met het ei, de amandelmelk en een snuf zout in een kom. Kluts met een garde tot een glad beslag.
- Doe wat olie in een koekenpan en laat even warm worden. Schenk de helft van het beslag in de pan en laat goed uitlopen. Laat de wrap zachtjes gaar worden en draai vervolgens de havermoutwrap om. Bak vervolgens de tweede wrap.
- Beleg de havermoutwraps met beleg naar keuze.