Maak jij je macaroni nog met een pakje of zakje? Dat hoeft vanaf nu niet meer, want zelf macaroni maken is namelijk ontzettend makkelijk, gezonder en net zo snel klaar. Afgelopen week had ik ook zin in macaroni, maar dan wel eentje met een twist. Vandaar dat ik een receptje hebt bedacht voor Hongaarse macaroni, oftewel goulash macaroni. Deze macaroni is ontzettend lekker met deze koude dagen. Met weinig ingrediënten en weinig moeite zet je dit gerecht in een handomdraai op tafel.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 500 gr gehakt
- 1 zak paprikamix (rood, groen, geel), in stukjes
- 1 bak champignons, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blikje tomatenpuree (140 gr)
- 300 gr macaroni-boogjes
- 3 el kwark of creme fraiche
- zout en peper
goulashkruidenmix:
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 tl koriander
- 1 tl komijn
- (evt 1 tl garam masala)
Hoe maak je het?
- Kook de macaroni-boogjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui glazig.
- Kruid ondertussen het gehakt met zout en peper en voeg toe. Bak het gehakt rul en bruin op hoog vuur.
- Voeg de stukjes paprika en champignons toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree en goulashkruidenmix toe.
- Tot slot voeg je de lepels kwark toe en verwarm je het gerecht al roerend.
- Giet de boogjes af en schep door het gehaktmengsel.