Ik had gisteren geen zin om lang in de keuken te staan, dus het moest iets simpels worden. Soms komen daar toch de lekkerste recepten uit! Kip, groenten en wat kruiden meer heb je niet nodig voor dit recept. Een makkelijk, gezond en koolhydraatarm gerecht. Ideaal voor een balansdag.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen):
Voor de gegrilde kip:
- 400 gram kipfilet
- olijfolie
- oregano
- peper en zout
Voor de groenten uit de oven:
- 1 courgette, in grove stukken gesneden
- 1 rode paprika, in grove stukken gesneden
- half bakje champignons, in vieren gesneden
- 2 uien, in grove stukken gesneden
- olijfolie
- tijm
- 2 teentjes knoflook, geperst
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij alle groenten en doe ze in een ovenschaal.
- Bestrooi de groenten met olijfolie, tijm, geperste knoflook, peper en zout en hussel goed door elkaar.
- Zet de groenten in de oven voor ongeveer 30 minuten en roer tussentijds een aantal keer goed door.
- Als de groenten in de oven staan maak je de kruidenolie voor de kip. Meng daarvoor een aantal lepels olijfolie met oregano, zout en peper.
- Snij de kipfilet in de lengte door, zodat je platte stukken kipfilet krijgt.
- Bestrijk de stukken kipfilet met de kruidenolie.
- Gril de kipfiletstukken in een grilpan of op een grilplaat, ongeveer 7 a 8 minuten per kant.
Serveer de gegrilde kipfilet op de groenten in de ovenschaal.