Vandaag het beloofde receptje van de gegrilde asperges. Ik gebruik altijd groene asperges om te grillen, maar ik zag op internet dat je eventueel ook witte asperges kunt gebruiken. Deze moet je wel schillen en bij groene asperges hoef je alleen het onderkantje er af te snijden.. wat ik zelf wel erg makkelijk vind.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 500 gram groene asperges
- olijfolie
- zout
Hoe maak je het?
- Was de asperges en snij 2 cm van de onderkant af.
- Zet de asperges in een grote pan water en kook ze in 4 minuten beetgaar.
- Haal de asperges uit het water en dep droog met keukenpapier.
- Bestrijk de asperges met olijfolie met behulp van een kwastje. Strooi er vervolgens een beetje zout over heen.
- Verwarm de grillpan of koekenpan en bak de asperges ongeveer 6 minuten. Keer de asperges tijdens het bakken regelmatig.