In Nederland ontbijten en luchen veel mensen met brood. Snel en makkelijk klaar te maken. Brood is echter helemaal niet zo gezond als je zou denken. Een broodmaaltijd zorgt voor veel calorieën en weinig gevarieerde voedingsstoffen.
Ontbijten doe ik al lang niet meer met brood, omdat ik een havermoutsmoothie of kwark met havermout en fruit veel lekkerder en net zo makkelijk vind. Lunchen zonder brood is soms wat ingewikkelder, maar er zijn genoeg alternatieven. Bijvoorbeeld een gevulde soep, omelet of een salade. Vandaag een recept voor ei wrap met huttenkase.
PS: Als je toch liever luncht met brood kies dan voor volkoren brood met gezond beleg (lees boterham ‘gezond’ voor tips) en eet daarnaast bijvoorbeeld ook wat rauwkost, fruit of een gekookt eitje.
Wat heb je nodig? (voor 2 wraps/personen)
- 4 eieren
- 3 el water
- paar lepels hüttenkäse
- 1 handje basilicum
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Kluts de eieren met 3 eetlepels water en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een scheutje boter of olie in een koekenpan en bak 2 ei-wraps van het ei-mengsel. Om de bovenkant te garen kun je de ei-wrap omdraaien met behulp van een bord, of je laat de ei-wrap langzaam garen tot het ei helemaal gestold is.
- Snij de basilicum fijn en meng met de hüttenkäse. Breng op smaak met peper.
- Laat de ei-wrap even afkoelen op een bord en verdeel het mengsel van hüttenkäse er over. Rol de omeletten op en snij schuin door.