Voor degenen die het nog niet weten: één van mijn lievelingsgerechten is curry. Sinds ik dit gerecht heb ontdekt maak ik het dan ook regelmatig. Afgewisseld met verschillende groenten, vis, vlees of kip. Een gezonde, lekkere en makkelijke maaltijd. Ik gebruik als basis de currypasta van Patak. Zelf maken kan uiteraard ook, maar dan ben je wel wat langer bezig. In de currypasta van Patak zit wel suiker, maar geen slechte e-nummers of kunstmatige conserveer-, kleur- of smaakstoffen. En de smaak is heerlijk!
Vandaag een recept voor een heerlijke curry met spinazie. Lekker met naan en mangochutney. De naan kun je dan lekker dippen in de saus. Hou je niet zo van naan of vind je dit te machtig, dan kun je ook kiezen voor rijst.
Wat heb je nodig? (voor 3 a 4 personen)
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd,
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 el milde currypasta (bijvoorbeeld van patak)
- 200 ml kokosmelk
- 1 blikje tomatenblokjes
- 600 gram spinazie
- 4 naans knoflook met koriander of 300 gram rijst
- zout en peper
- eventueel mangochutney
Hoe maak je het?
- Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Kruid de kipfilet met zout en peper. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak rondom bruin. Doe daarna ook de currypasta erbij en bak even mee.
- Giet de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en laat even sudderen. Voeg eventueel nog wat sambal toe als je het gerecht nog wat pittiger wilt maken.
- Voeg op het laatst in delen de spinazie toe.
Serveer de curry met naan of rijst en mangochutney.