Vandaag weer een lekker receptje om mee te ontbijten: crunchy quinoa. Quinoa is niet goedkoop, maar het zit vol met eiwitten en mineralen. Verder bevat quinoa vezels, vitamine B en E en ijzer. Een supergezonde toevoeging aan je ontbijt dus.
Wat heb je nodig?
- 150 gr ongekookte quinoa
- 70 gr havermout
- 50 gr noten (zoals pijnboompitten en zonnebloempitten)
- 3 el honing of ahornsiroop
- 3 el kokosolie
- rozijnen
- cranberry’s
- snuf kaneel
- snufje zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng alle ingrediënten behalve de rozijnen en cranberry’s in een kom. Roer de olie en honing goed door het mengsel heen.
3. Verdeel het mengsel op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
4. Bak 15 minuten in de oven en roer tussentijds een keer door.
5. Als de gebakken quinoa afgekoeld is voeg je er nog een handje rozijnen en cranberry’s aan toe.
Eet de crunchy quinoa met een paar lepels kwark en eventueel nog wat vers fruit. Het quinoa-mengsel wat over is kun je bewaren in een glazen (weck)pot voor een andere keer.