Ik heb al een poosje van die leuke mini stoofpannetjes van Le Creuset (de Xenos heeft ze ook). Met deze pannetjes kun je op een leuke manier soep serveren of een toetje, maar je kunt er ook gerechten mee stoven. Ik heb afgelopen week een heerlijk bourgondisch kippannetje in rode wijn gemaakt in deze pannetjes. Ontzettend lekker en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Lekker met aardappelpuree en een bakje salade.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 125 gram spekreepjes
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 el bloem
- 300 ml rode wijn
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 tl Provencaalse kruiden
- peper en zout
- 4 ovenpannetjes met deksel
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Bak de spekreepjes uit in een koekenpan. Voeg de kipfilet toe en bak het vlees bruin aan.
- Bak de ui en knoflook mee en daarna ook de paprika. Schep de tomatenpuree en bloem er door en bak nog een minuutje mee.
- Schenk de wijn al roerende in de pan. Voeg de Provencaalse kruiden toe en eventueel nog peper en zout naar smaak.
- Verdeel het kipmengsel over de pannetjes en bak ze in 30 minuten verder gaar in de oven met de deksels op de pannetjes.