Vandaag een lekker recept voor Beef Stroganoff, rundvlees met een romige pittige saus. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de Russische keuken, maar is ook in Nederland inmiddels bekend en geliefd.
Dit recept is makkelijk te bereiden en uiteraard zonder pakjes en zakjes! Priyatnogo appetita! (oftewel ‘Eet smakelijk!’ in het Russisch :))
Benodigdheden (voor 4 personen):
30 gr (room)boter
400 gram runderreepjes
2 grote uien
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 bakje champignons
zout en peper
1 el paprikapoeder
evt tabasco
1 blik tomatenpuree (140 gr)
150 ml (slag)room
Bereiding (25 minuten):
1. Snij de ui in halve ringen, pers de knoflook, snij de paprika in stukjes en de champignons in plakjes.
2. Kruid de runderreepjes met zout en peper.
3. Verhit de boter in een braadpan en bak de runderreepjes in een paar minuten op hoog vuur gaar en bruin.
4. Neem de runderreepjes uit de pan en bak de ui, knoflook en de paprikapoeder 5 minuten in het bakvet. Voeg daarna de paprikastukjes en champignons toe. Bak deze kort op hoog vuur en laat vervolgens op laag vuur 5 minuten stoven (met de deksel op de pan).
5. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg tot slot de runderreepjes en room toe.
6. Maak de saus eventueel wat pittiger met een paar druppels tabasco. Laat het geheel onder constant roeren warm worden.
Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree.