Een heerlijk weekendgerecht deze BBQ chicken pizza. Niet perse heel gezond, maar toch is een zelfgemaakte pizza naar mijn idee wel een stuk gezonder als een kant en klare. En daarnaast is het ook nog eens veeeel lekkerder. Ik moest het recept wel even vragen aan manlief, want dit is zijn specialiteit dus hij maakt het altijd.
Wij kiezen bij dit gerecht meestal voor kant en klaar pizzadeeg, maar je kunt het deeg ook zelf maken als je wilt. Als je kiest voor zelfgemaakt deeg, bestrijk het deeg dan met wat tomatenpuree of passata. Verder is de pizza belegd met kip (uiteraard), rode ui, mozzarella en geraspte kaas. Voor wat extra groente kun je er ook nog paprika aan toevoegen. De kip is gemarineerd in barbecuesaus. Een donkere, rokerige barbecuesaus is het lekkerst, bijvoorbeeld Black Jack – Smokey BBQ Sauce van Remia. Garneer de pizza als hij klaar is met wat rucola.
Scroll snel naar beneden voor deze heerlijke comfortfood-pizza.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 2 kant en klare pizza bodems
- 1 grote kipfilet
- 5 el barbecuesaus
- rode ui, in halve ringetjes
- bol mozzarella, in stukjes
- handje geraspte kaas
- zakje rucola
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet, in kokend water, gaar in ongeveer 10 minuten. Haal de kip daarna uit het water en pluk met twee vorken uit elkaar.
- Meng de geplukte kip met de barbecuesaus en verdeel deze over de pizza. Verdeel vervolgens ook de uienringen, stukjes mozzarella, geraspte kaas over de pizza.
- Bak de pizza af in de oven in ongeveer 15 minuten en garneer eventueel met wat rucola.