Wie kent ze niet.. de wereldgerechten van Knorr? Heerlijk als je even inspiratieloos bent voor het avondeten. Toch kun je de meeste gerechten prima zelf maken. Zoals bijvoorbeeld dit recept voor bobotie. Een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, sperziebonen en appel. Deze bobotie met sperziebonen staat in ongeveer een half uur op tafel. Dat wordt smullen van een Zuid-Afrikaans recept uit de Nederlandse keuken!
Het speciale ingrediënt wat de schotel zo lekker naar bobotie laat smaken is kurkuma. Een specerij, die erg gezond is en zelfs ook als geneesmiddel wordt gebruikt.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 400 gram gehakt
- 350 gram sperziebonen, gedopt en gebroken
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 grote appel, in stukjes
- 125 ml creme fraiche
- 100 ml melk
- 1 ei
- 3 tl kerrie
- 2 tl kurkuma
- 300 gram rijst
- 50 gram rozijnen
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
- Kruid het gehakt met kerriepoeder, kurkuma, zout en peper. Voeg toe aan de gefruite ui en bak het gehakt rul en bruin. Voeg de stukjes paprika toe en bak even mee. Voeg tot slot gekookte sperziebonen en stukjes appel toe aan het mengsel. Roer het mengsel goed door en haal de pan van het vuur.
- Klop met een garde de crème fraiche, melk en het ei door elkaar.
- Vet een ovenschaal in en doe hierin het gehaktmengsel in. Giet het eimengsel er overheen. Bak de schotel af in 20 minuten.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking en wel de rozijnen in een beetje lauw water.
- Giet de rijst af en voeg je de rozijnen er aan toe. Hussel goed door elkaar.
Serveer de ovenschotel met de rijst.
Andere gezonde varianten van Knorr Wereldgerechten vind je hier: Knorr Wereldgerechten
Hee Caar, wij hebben vanavond deze boboti gegeten en t was echt super lekker! K vond tem echt hetzelfde smaken als de boboti van het pakje! Echt super leuk!
Xxx Chris
Lekker istie he? Echt lekker zo’n ovengerecht in de winter!
Hoe doe je t ei erdoor? Rauw? Of gekookt?
Het ei moet er rauw doorheen. Deze bak je in de oven gaar.
Hartelijke groet,
Carolien
Wat een lekker recept en xat zonder, zakjes en pakjes, makkelijk te maken , superbedankt!
Echt een favoriet geworden. Maak m intussen al weer een flinke tijd, maar wilde je toch even bedanken voor het succesrecept.
Wat enorm leuk om te horen Nienke!
Hartelijke groet,
Carolien
Ik vroeg me af of het mogelijk is het ei te laten vervallen of te vervangen door iets anders? En zo ja, waarmee dan? Onze zoon heeft een kippenei allergie, vandaar:)
Je kunt het ei gewoon weglaten hoor. Eet smakelijk!
Groetjes,
Carolien
Gisteren voor het eerst gemaakt en de smaak was echt lekker. We hadden hem wel wat sauziger verwacht, was nu een beetje droog. Nog tips hiervoor?
Hoi Claudia,
Ik heb het recept wat aangepast, want ik vond hem ook wat droog. Ik doe er wat minder creme faiche in en voeg extra melk toe.
Eet smakelijk!
Groetjes,
Carolien