Wortel-curry-kokossoep! Lekker, gezond en makkelijk te maken. Een echte herfstsoep door de oranje kleur en het bezit ook de nodige vitamientjes! In wortels zit beta caroteen wat onder andere zorgt voor een goed werkend immuunsysteem. Lekker voor bij de lunch of als tussendoortje.
Benodigdheden:
1 kilo wortelen, in stukken
1 of 2 uien, in stukken
0,5 courgette, in stukken
2 groentebouillonblokjes
1 of 2 eetlepels thaise rode currypasta
400 ml kokosmelk
Bereiding:
Fruit de ui in wat olijfolie of kokosolie. Voeg daarna de courgette en wortelen toe en laat deze 10 minuten stoven met het deksel op de pan. Voeg vervolgens 1,5 liter kokend water toe en de bouillonblokjes. Laat dit 20 minuten koken tot de groenten lekker zacht zijn.
Pureer, blender of mix het geheel om de groenten fijn te malen.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en de currypasta. De currypasta is best pittig, dus voeg deze toe naar smaak.