Wortel-curry-kokossoep

Wortel-curry-kokossoep

Wortel-curry-kokossoep! Lekker, gezond en makkelijk te maken. Een echte herfstsoep door de oranje kleur en het bezit ook de nodige vitamientjes! In wortels zit beta caroteen wat onder andere zorgt voor een goed werkend immuunsysteem. Lekker voor bij de lunch of als tussendoortje.

Benodigdheden:
1 kilo wortelen, in stukken
1 of 2 uien, in stukken
0,5 courgette, in stukken
2 groentebouillonblokjes
1 of 2 eetlepels thaise rode currypasta
400 ml kokosmelk

Bereiding:
Fruit de ui in wat olijfolie of kokosolie. Voeg daarna de courgette en wortelen toe en laat deze 10 minuten stoven met het deksel op de pan. Voeg vervolgens 1,5 liter kokend water toe en de bouillonblokjes. Laat dit 20 minuten koken tot de groenten lekker zacht zijn.

Pureer, blender of mix het geheel om de groenten fijn te malen.

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en de currypasta. De currypasta is best pittig, dus voeg deze toe naar smaak.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Hollandse erwtensoep (snert)

Hollandse erwtensoep (snert)

Vandaag een recept voor echte Hollandse kost: snert (oftewel erwtensoep). Met die koude dagen vorige week had ik ineens zo’n enorm zin in erwtensoep. En het lekkerst is natuurlijk om die zelf te maken. Dus afgelopen weekend heb ik een grote pan erwtensoep gemaakt. Het kost even wat […]

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Vandaag een heerlijk recept voor vegetarische hartige taart. Hartige taart is lekker en leuk om te maken. Je kunt makkelijk variëren door zelf de ingrediënten te kiezen die je lekker vindt. Vandaag een vegetarische variant met prei, geitenkaas en walnoten. Eén keer per week proberen […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *