Granola is een mix van noten, pitten, zaden en honing, die je roostert in de oven. Het is dus net iets anders dan muesli, want muesli wordt niet geroosterd. Granola is daardoor wat knapperiger en ook lekkerder vind ik. Ik heb afgelopen week granola gemaakt met gedroogd fruit. Je hebt het zo gemaakt en het is een stuk lekkerder (en gezonder omdat het suikervrij is) dan de granola uit de supermarkt. Eet de granola met een paar lepels kwark als ontbijt of als tussendoortje. Hieronder een recept van granola met gedroogd fruit.
Wat heb je nodig?
- 200 gram havermout
- 50 gram noten (bijvoorbeeld walnoten en pecannoten), in kleine stukjes
- handje zonnebloempitten
- 3 el kokosolie
- 3 el agavesiroop
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 100 gram gedroogd fruit, zoals abrikozen en rozijnen, in kleine stukjes
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de havermout en noten in een kom.
3. Voeg de vloeibare kokosolie en agavesiroop toe en meng goed door elkaar.
4. Voeg daarna de zonnebloempitten, kaneel en snufje zout toe en doe het geheel in een grote ovenschaal.
5. Bak af in ongeveer 35 minuten en roer het geheel een aantal keer door elkaar tussentijds.
6. Als de granola gebakken is voeg je de stukjes gedroogd fruit toe.
7. Laat nog even afkoelen en giet de granola in een pot zodat je het langere tijd kunt bewaren.