Gevulde courgette met ricotta en gehakt

Gevulde courgette met ricotta en gehakt

Dit recept is niet alleen heel lekker.. het ziet er ook nog eens leuk uit. Leuk om te maken als er mensen bij je komen eten, of je maakt het gewoon lekker voor jezelf!

Benodigdheden (voor 3 a 4 personen):

4 courgettes
200 gr runder of lamsgehakt
1 ui, gesnipperd
4 tomaten, 2 in stukjes en 2 in plakjes
150 gr (parel)couscous
1 tablet voor kippen of groentebouillon
2 eetl olijfolie
1/2 bakje ricotta
evt een zakje krieltjes

Bereiding:

1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Was de courgettes en schraap het vruchtvlees er uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en strooi er wat zout over heen.
3. Bereid de (parel)couscous volgens de verpakking met een bouillontablet.
4. Verhit 1 eetl olijfolie in een grote wok of hapjespan. Fruit de en bak deze met het rundergehakt rul en bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgette toe en bak nog een minuutje of 3 mee.
5. Breng het mengsel op smaak met peper, zout. Schep de ricotta en couscous door het mengsel.
6. Vul de courgettes met het mengsel uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat er over en besprenkel de courgettes met een beetje olijfolie.
7. Bak de gevulde courgettes 25 minuten in de oven.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Italiaanse tomaten-mascarponesaus

Italiaanse tomaten-mascarponesaus

Een Italiaans recept voor romige tomaten-mascarponesaus met pasta, gehaktballetjes en courgette. Een heerlijke combi al zeg ik het zelf. Je kunt er ook een vegetarisch gerecht van maken door de gehaktballetjes weg te laten. Of als je niet zo van gehakt houdt kun je de […]

Gele courgettesoep

Gele courgettesoep

Een kommetje soep is dé manier om wat extra groenten te eten. Sowieso ben ik dol op soep, dus als ik groente over heb maak ik al gauw een pannetje. Deze keer had ik van iemand een gele courgette gehad, dus daar maakte ik gele […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *