Een lekker en makkelijk recept voor Hollandse hutspot. Heerlijk toch die stamppotgerechten nu het weer wat kouder wordt? Je ziet tegenwoordig steeds meer variaties op stamppot, door bijvoorbeeld bijzondere kruiden toe te voegen of zoete aardappels te gebruiken in plaats van gewone. Toch vallen wij altijd weer terug op de klassieke variant, want die blijft toch het lekkerst!
Wij aten de hutspot deze keer met rookworst, maar gehaktballetjes zijn er ook ontzettend lekker bij.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 1 kg kruimige aardappelen
- 600 gr winterpeen
- 400 gr uien
- ongezouten roomboter
- scheutje melk
- zout en peper
- rookworst
Hoe maak je het?
- Schil de aardappelen en winterpeen en snij in stukken. Snij de uien in halve ringen.
- Leg de rookworst in een pan met heet water.
- Verhit een klont roomboter in een grote normale pan en fruit de ui een aantal minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de stukjes winterpeen toe en bak even mee.
- Voeg de aardappelen toe met ruim water en een klein beetje zout. Breng aan de kook en laat 20 min koken met het deksel op de pan.
- Check na 20 minuten of de aardappelen gaar zijn en giet dan het water af. Stamp het geheel tot puree met een stamper. Voeg tussentijds een scheutje melk, een klontje roomboter en wat zout en peper toe.
- Serveer de hutspot met de rookworst. Lekker met wat grove mosterd.