Wat is er lekkerder dan met dit regenachtige weer een heerlijk warm kopje zelfgemaakte tomatensoep te eten? Als tussendoortje, bij de lunch of voorafgaand aan je warme maaltijd. En zelfgemaakte tomatensoep is ook nog eens supergezond! Tomaten zitten namelijk vol met vitamine C, zink, calcium, ijzer en anti-oxidanten. Deze lekkere, romige tomatensoep heb je in een half uur gemaakt.
Wat heb je nodig?
- 1 grote winterpeen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kg romatomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 liter water
- takje tijm of 1 el gedroogde tijm
Hoe maak je het?
- Snij de winterpeen in kleine blokjes, snipper de ui en de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in de soeppan en stoof op laag vuur de ui, knoflook en wortel.
- Na 5 minuten voeg je de tomatenpuree toe en bak dit even mee.
- Snij de tomaten in grote stukken en voeg deze toe. Roer even door en voeg vervolgens de bouillonblokjes, kruiden en het water toe.
- Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender.
Serveer eventueel met een scheutje room en een lekker stokbroodje.