Pasta all’arrabbiata is een lekker en makkelijk Italiaans gerecht. Arrabbiata betekent boos; een boze oftewel pittige saus. De saus bestaat uit knoflook, tomaten en gedroogde chilipepers. Eenvoudige ingrediënten, maar een heerlijke combinatie. En ook nog eens vegetarisch. De saus wordt meestal gecombineerd met penne, maar je kunt ook een andere pastasoort gebruiken.
Ik gebruikte in plaats van tomaten of tomatenblokjes de EASY Pasta sauce van Food Fellows. Zij maken heerlijke sauzen, gemaakt van 100% natuurlijke producten, laag in zout, suiker en vet. En de sauzen bevatten ook nog eens minimaal 60% verse groenten en veel vitamines. Ideaal als je op zoek bent naar een kant en klare saus voor bij je pasta of lasagne.
Wat heb je nodig?
- 400 gram pasta
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl chilivlokken
- 1 pot EASY Pasta Sauce van Food Fellows of 600 gram tomatenblokjes met 2 tl Italiaanse kruiden, peper en zout
- handje verse basilicum, gescheurd of gesneden
- geraspte Parmezaanse kaas
- eventueel extra vierge olijfolie
Hoe maak je het?
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin op laag vuur de knoflook en chilivlokken. Roer regelmatig door zodat de knoflook niet aanbrand.
- Voeg de saus toe en laat 10 minuten op laag vuur sudderen. Als je tomatenblokjes gebruikt voeg dan ook Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak toe.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Voeg tot slot de basilicum door de saus.
- Serveer de pasta met de all’arrabiata-saus en geraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie en garneer met basilicumblaadjes.