Simpele recepten kunnen soms zo lekker zijn, zo ook deze Pizza Caprese. Een ideaal gerecht voor als je weinig tijd hebt om te koken of gewoon zin hebt in iets makkelijks.
Caprese wie kent het niet? Een echte Italiaanse klassieker. Het geheim van de Italiaanse keuken is om met weinig ingrediënten de lekkerste gerechten te maken, oftewel ” less is more”. Het is daarbij wel belangrijk om kwalitatief goede ingrediënten te gebruiken. Dit maakt dat je echt kunt genieten van de pure smaken. Zo ook bij deze Pizza Caprese. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar de combi en goede ingrediënten zorgen voor een sublieme smaak. Voor de bodem gebruikte ik’ Rustiek pizzadeeg’ van Tante Fanny. Dit deeg is gemaakt van speltbloem en volkoren tarwemeel, wat zorgt voor een volle smaak en krokante bodem. Een echte rustieke pizza dus.
Scroll snel naar beneden voor het recept.
Wat heb je nodig?
- Pizzadeeg met potje tomatensaus (bijvoorbeeld rustiek Pizzadeeg van Tante Fanny)
- 2 a 3 tastytom trostomaten
- mozzarella bolletjes
- oregano
- verse basilicum
Hoe maak je het?
- Verwarm de over voor op 220 graden.
- Besmeer het pizzadeeg met de tomatensaus.
- Snij de tomaten in plakjes en verdeel over de pizza. Verdeel ook de mozarella-bolletjes over de pizza. Bestrooi met wat oregano.
- Bak de pizza af in 15 minuten. Garneer met wat verse basilicumblaadjes en druppel er eventueel nog wat extra vierge olijfolie over.