Nog net voor het weekend deel ik met jullie een recept voor een tonijnburger met ravigottesaus. Visburgers zijn misschien niet zo bekend, maar ze zijn makkelijk te maken en erg lekker. Prima voor op de vrijdagavond als je iets lekkers, makkelijks en gezonds wil eten.
Een blikje tonijn heb ik altijd wel in huis, maar ik had er nog nooit een burger van gemaakt. Ik dacht eerst dat hij misschien uit elkaar zou vallen, maar de structuur is prima om er een burger van te maken. Een tonijnburger is heerlijk op een broodje met wat rauwkost en een lekkere topping. Ook als vleesvervanger voor bij het avondeten is een tonijnburger lekker!
Als topping heb ik gekozen voor ravigottesaus, omdat ik dat een lekkere combi vind. Maar alleen een beetje mayonaise (of een andere topping) kan natuurlijk ook.
Wat heb je nodig? (voor 2 burgers)
Voor de burger
- 1 blikje tonijn van Princes
- 1 eiwit
- 2 el paneermeel
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- citroenrasp
- 1 tl peterselie
- 1 tl bieslook
- zout en peper
Voor de ravigottesaus
- 3 el kwark
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 augurk, heel fijn gehakt
- 1/4 sjalotje, fijn gesnipperd
- 1 tl peterselie
Overige ingrediënten:
- 2 broodjes
- krop sla
- komkommer, in linten
- tomaat, in plakken
Hoe maak je het?
- Doe de ingrediënten voor de burgers in een kom en kneed of maal goed door elkaar. Verdeel het mengsel in tweeën en maak er burgers van.
- Doe ook de ingrediënten voor de ravigottesaus in een kom en roer met een lepel even door.
- Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de tonijnburgers aan beide kanten gaar en bruin (per kant 3 minuten is ongeveer voldoende).
- Beleg de broodjes met een blaadje sla, leg de tonijnburger er op en beleg tot slot met komkommer, augurk, tomaat en ravigottesaus.