Opnieuw deel ik met jullie een een heerlijk visburgerrecept: zalmburger met citroenmayonaise. Wist je dat zalm supergezond is? Zalm is rijk aan omega 3 vetzuren en vitamine D. Het heeft een positieve invloed op de hersenen, zenuwen, ogen en haargroei. En het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, een depressie, ontstekingen in je gewrichten en een hoog cholesterol.
Ik gebruikte een blik roze zalm van Princes. Zalm uit blik is vrijwel net zo gezond als verse vis. Vis uit blik wordt namelijk binnen 24 uur verwerkt en daardoor blijven de voedingsstoffen goed bewaard, net zoals bijvoorbeeld ook het geval is met diepvriesproducten. Goede reden dus om je hamburger een te keer te vervangen voor deze heerlijke zalmburger. En omdat je hem zelf maakt weet je precies wat er in zit.
Serveer de zalmburger op een broodje met ingrediënten je zelf lekker vindt en combineer eventueel met een groene salade en/of (zoete aardappel) frietjes.
Wat heb je nodig? (voor 4 burgers)
- 1 blik roze zalm van Princes (418 gram)
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 3 el paneermeel
- 2 el citroensap
- 1 ei
- zout en peper
Overige ingrediënten:
- 4 broodjes
- tomaat, in plakjes
- komkommer, in linten
- augurk, in plakjes (in de lengte)
- rucola
- 4 el mayonaise
- 1 citroen (rasp en sap)
Hoe maak je het?
- Haal de zalm uit het blikje, haal indien nodig de graatjes er uit.
- Meng de zalm met het gesnipperde sjalotje, de paneermeel, citroen, ei, zout en peper in een kom. Voeg extra paneermeel toe als je het mengsel nog te smeuïg vindt.Verdeel het mengsel in vieren en maak er burgers van.
- Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Bak de zalmburgers op matig vuur aan beide kanten krokant.
- Maak ondertussen de citroenmayonaise. Meng hiervoor 4 el mayonaise met 2 el citroensap en wat citroenrasp.
- Beleg de broodjes met wat rucola, leg daarop de zalmburgers. Maak af met plakjes tomaat, komkommer en de citroenmayonaise.