Vandaag een nieuw probeersel: kipburger tonnato van de BBQ . Vorige keer deelde ik met jullie mini-pizzaatjes van de barbecue. Vandaag een luxe kipburger van de barbecue. Wij hebben een Weber barbecue op gas, die super gemakkelijk is in gebruik. Een burger grillen is dus zo gepiept. Velen vinden een barbecue op gas misschien helemaal niks. Maar wij hebben bewust voor deze barbecue gekozen, zodat we ook voor kleine dingen de barbecue ‘even aan kunnen slingeren’.
De kipburger is gemaakt van kipgehakt. Kipgehakt heeft een wat zachtere smaak dan rundergehakt of varkensgehakt. Dit in combinatie met de tonnato was een verrassend lekkere smaakcombinatie. Als je nog wat tonnato over hebt kun je daar eventueel de volgende nog een lekkere wrap van maken voor bij de lunch: wrap met tonnato
Grill zowel de burger als het broodje even op de barbecue, voeg wat sla, tomaat en tonnato toe en klaar is je luxe burger. Serveer eventueel met nog wat frietjes of een salade.
Wat heb je nodig? (voor 4 burgers)
- 400 gram kippengehakt
- 4 broodjes
- 1 blikje tonijn van Princes
- 1 el kappertjes
- 2 el mayonaise
- 1 tomaat
- krop sla
- halve rode ui
- 2 tl mosterd
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Breng het kippengehakt op smaak met mosterd, zout en peper. Maak er een burger van en laat de burger even rusten.
- Snij ondertussen de tomaat in plakjes en de ui in halve ringen. Maak de tonnato door de tonijn te pureren met de kappertjes en de mayonaise.
- Grill de kipburgers in 10 minuten gaar op de barbecue. Snij de hamburgerbroodjes door de midden, spray met wat olijfolie in en grill deze even kort op de barbecue.
- Beleg de broodjes met een blaadje sla, plakjes tomaat, de burger, uienringen en tonnato.