Vandaag een recept voor Thaise maaltijdsalade tonijn. Zeker met dit zomerse weer vind ik salades heerlijk. Lekker light. Als lunch, maar ook als avondeten. En deze Thaise maaltijdsalade tonijn is weer eens wat anders dan een standaard salade met kip, tomaat en komkommer. Want soms is het gewoon leuk om te experimenteren. En deze was te lekker, dus wil ik graag met jullie delen. Vooral de dressing maakt deze salade ontzettend lekker en geeft het echt een Thais tintje.
Het fijne aan dit gerecht is dat je niet hoeft te koken. Het is alleen een kwestie van wat ingrediënten snijden en samenvoegen en je salade staat op tafel. En al zeg ik het zelf.. het ziet er nog fancy uit ook! Je kunt eventueel nog wat varieren met de groente. Je kunt bijvoorbeeld nog wat plakjes avocado toevoegen of reepjes wortel. Ook kun je kiezen voor sla in plaats van spinazie.
Thaise salade met tonijn
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 1/2 komkommer, in stukjes
- 1/2 rode ui, in ringen
- 300 gr spinazie
- 2 blikjes tonijn van Princes
- handje ongezouten cashewnoten of pinda’s
Voor de dressing
- 1 el sesamolie
- 1 el vissaus/ oestersaus
- 2 el limoensap
- 1 rode peper, in kleine stukjes
- 1/2 eetlepel honing
Hoe maak je het?
- Verdeel de spinazie over de borden.
- Snij de komkommer, rode ui en rode peper. Laat de tonijn uitlekken.
- Verdeel de tonijn, rode ui, komkommer en cashewnoten over de spinazie.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar heen. Sprenkel dit over de salade.