Italiaanse ovenschotel met quinoa

Italiaanse ovenschotel met quinoa

Je kunt heerlijke salades maken van quinoa, maar ook in een ovenschotel is quinoa erg lekker. Dit recept is met gehakt, groenten en mozarella, maar je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar eigen smaak. Maak bijvoorbeeld een vega-schotel zonder gehakt of gebruik prei in plaats van courgette.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 350 gr quinoa
  • 1 courgette, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 of 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 350 gr. gehakt
  • 2 bollen mozarella
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • oregano en/of basilicum
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Fruit de ui in olijfolie in een hapjespan. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het bruin.
  4. Voeg de stukjes courgette, paprika en tomaat toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Voeg tot slot kruiden toe naar smaak zoals oregano, basilicum, zout en peper.
  5. Meng het gehaktmengsel met de gekookte quinoa en vul een of twee ovenschotels met het geheel. Bestrooi de ovenschotel met stukjes mozarella.
  6. Bak de ovenschotel af in 15 minuten in de oven.
2/5 (5 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Koolhydraatarm: Mexicaanse ovenschotel

Koolhydraatarm: Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel, koolhydraatarm

Gevulde courgette met ricotta en gehakt

Gevulde courgette met ricotta en gehakt

Dit recept is niet alleen heel lekker.. het ziet er ook nog eens leuk uit. Leuk om te maken als er mensen bij je komen eten, of je maakt het gewoon lekker voor jezelf! Benodigdheden (voor 3 a 4 personen): 4 courgettes 200 gr runder […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *