Je kunt heerlijke salades maken van quinoa, maar ook in een ovenschotel is quinoa erg lekker. Dit recept is met gehakt, groenten en mozarella, maar je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar eigen smaak. Maak bijvoorbeeld een vega-schotel zonder gehakt of gebruik prei in plaats van courgette.
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 350 gr quinoa
- 1 courgette, in stukjes
- 2 uien, gesnipperd
- 1 of 2 rode paprika’s, in stukjes
- 2 tomaten, in stukjes
- 350 gr. gehakt
- 2 bollen mozarella
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- oregano en/of basilicum
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui in olijfolie in een hapjespan. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het bruin.
- Voeg de stukjes courgette, paprika en tomaat toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Voeg tot slot kruiden toe naar smaak zoals oregano, basilicum, zout en peper.
- Meng het gehaktmengsel met de gekookte quinoa en vul een of twee ovenschotels met het geheel. Bestrooi de ovenschotel met stukjes mozarella.
- Bak de ovenschotel af in 15 minuten in de oven.