Picknick recept #2: Couscoussalade met makreel

Picknick recept #2: Couscoussalade met makreel

Het tweede picknick- recept met vis is couscoussalade met makreel. Lekker light, maar wel voedzaam. Daarnaast is makreel een gezonde vette vis, vol met omega 3 vetzuren en vitaminen, dus ook nog eens supergezond. Je kunt de makreel vers kopen bij de visboer, maar ook uit een blikje is ’t ie heerlijk. Kies dan wel voor een verantwoorde vis, bijvoorbeeld deze van Princes.

Makreel is lekker op een toastje, broodje, maar ook lekker in een salade. Combineer zoals ik het deed met couscous, tomaat, komkommer, rode ui en kruiden. Maar je kunt ook kiezen voor gemengde sla of spinazie en de couscous weglaten. Je salade is dan wat lichter en koolhydraatarm.

Deze salade is makkelijk om mee te nemen in een bakje voor bij de picknick. Maar natuurlijk ook lekker om mee te lunchen of als bijgerecht voor bij de barbecue.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Doe de couscous in een schaal. Giet 300 ml kokend water erop. Roer 2 eetlepels olijfolie, een scheutje citroensap en wat zout er door heen. Laat 5 minuten wellen met een bordje er op.
  2. Laat de makreel uitlekken.
  3. Halveer de komkommer door de lengte, schraap de zaadlijsten er uit en snij in plakjes. Snij de tomaat in stukjes, de lente-ui in ringetjes en de rode ui in halve ringen.
  4. Meng vervolgens de tomaat, komkommer, lente-uit, rode ui en makreel door de couscous. Maak op smaak met peterselie, dille, zout, peper en eventueel nog wat citroensap.
  5. Garneer eventueel met nog wat extra makreel of partjes citroen.

Voor andere lunchrecepten kun je ook eventueel hier kijken: Lunchrecepten

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Makreelquiche met paprika en prei

Makreelquiche met paprika en prei

Voor het tweede recept met vis uit de oven voor Princes, maakte ik deze makreelquiche met paprika en prei. Het is al weer even geleden dat ik een quiche maakte, omdat ik door de weeks niet altijd de tijd heb om taart te maken en […]

Herfstsalade met warme geitenkaas, appel en walnoot

Herfstsalade met warme geitenkaas, appel en walnoot

De herfst begint, dus het wordt weer tijd voor heerlijke najaarsgerechten! Pompoen, zuurkool, ovenschotels, stoofpotjes en stamppotjes. Hmm… Niet zo voor de hand liggend is een salade in de herfst, maar deze salade met warme geitenkaas vind ik ook echt een najaars-topper! Lekker fris door […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *