Biefstuk salade met Argentijnse chimichurri

Biefstuk salade met Argentijnse chimichurri

Vandaag een recept voor biefstuk salade met Argentijnse chimichurri. Op zondagavond maken we vaak een salade, om het weekend gezond af te sluiten. Regelmatig proberen we daarbij nieuwe combinaties uit. Deze keer gebruikten we de Argentijnse kruidenmix chimichurri van Silvo.

Silvo heeft een aantal nieuwe kruidenmixen uitgebracht, gebaseerd op kruiden vanuit de hele wereld: ‘Silvo Street Food Kruidenmixen’. Ik gebruikte in deze biefstuk salade de Chimichurri kruidenmix om de biefstuk mee te marineren, maar ook om de dressing te maken voor de salade. Het fijne van Silvo kruiden is dat ze geen conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen of MSG (smaakversterker) toevoegen aan hun kruidenmixen. Binnenkort ga ik ook de Thaise Sriracha en de Korean BBQ uitproberen, dus ik ben heel benieuwd.

Deze salade is snel gemaakt, bevat weinig calorieën en zit vol vitamines. Je kunt zelf de ingrediënten toevoegen die je lekker vindt. Ik gebruikte ui, paprika en tomaat. Maar je kunt bijvoorbeeld ook nog wat plakjes avocado of wat mais toevoegen als je dat lekker vindt.

Eet smakelijk!

Biefstuk salade

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 300 gram biefstuk
  • zakje gemengde rucolasla
  • 1 ui, grof snipperen
  • 1 rode paprika, in stukken
  • handje cherrytomaten, gehalveerd
  • zakje Silvo kruiden chimichurri
  • olijfolie + roomboter (om te bakken)
  • olijfolie extra vierge (voor de dressing)

 

Hoe maak je het?

  1. Meng 2 eetlepels kruidenmix Chimichurri met 2 eetlepels olijfolie en wrijf hiermee de biefstuk in. Laat even intrekken.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie en klontje roomboter in een pan. Bak de biefstuk aan beiden kant op hoog vuur (2-3 minuten per kant als je van medium gebakken houdt). Laat de biefstukken even nagaren in een stukje aliminiumfolie. Bak in hetzelfde bakvet de gesnipperde ui en paprika.
  3. Meng 2 eetlepels kruidenmix Chimichurri met 1 eetlepel olijfolie extra vierge en 1 a 2 eetlepels water voor de dressing.
  4. Doe de rucola in een schaal of verdeel over twee borden. Verdeel daaroverheen de biefstuk, paprika, ui en tomaatjes. Giet de dressing er over heen.

Voor andere salades en/of lunchrecepten klik dan hier: Lunch recepten

4.3/5 (4 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Herfstsalade met warme geitenkaas, appel en walnoot

Herfstsalade met warme geitenkaas, appel en walnoot

De herfst begint, dus het wordt weer tijd voor heerlijke najaarsgerechten! Pompoen, zuurkool, ovenschotels, stoofpotjes en stamppotjes. Hmm… Niet zo voor de hand liggend is een salade in de herfst, maar deze salade met warme geitenkaas vind ik ook echt een najaars-topper! Lekker fris door […]

Zomerse salade geitenkaas met bietjes en spinazie

Zomerse salade geitenkaas met bietjes en spinazie

Op zomerse dagen, maar ook in het weekend eten wij regelmatig een salade als maaltijd. Een salade is namelijk snel gemaakt en gezond. Ik probeer daarbij regelmatig nieuwe combi’s uit. De combi bietjes, spinazie en geitenkaas was erg geslaagd, dus het recept voor salade geitenkaas […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *