Vandaag een recept voor mini quiches met tonijn. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de paasbrunch? Maak dan deze mini-quiches. Ze staan leuk op tafel en zijn echt superlekker.
Het leuke aan de paasbrunch is dat alles kan. Zoet of hartig, warm of koud. Kies voor de dingen die je lekker vind. Wat er op mijn brunch-tafel niet mag ontbreken zijn: verse broodjes, aantal soorten beleg, gekookt eitje, lekkere sapjes, glaasje bubbels, fruitspiesen en als kers op de taart: zelfgemaakte mini-quiches met tonijn. Al ben ik dol op eten, uren in de keuken staan heb ik er niet voor over. Gelukkig is het maken van deze quiches niet te veel werk. Ook kun je ze gerust een dag van tevoren maken en koud serveren of nog even warm laten worden in de oven.
Aan vis denk je misschien niet zo snel met de paasbrunch, maar de combi van tonijn met zongedroogde tomaat en olijf is heerlijk. Ik gebruikte een blikje ‘ tonijnstukken in water’ , van Princes. Zoals ik in een voorgaand bericht eerder vermelde heeft de vis van Princes een MSC keurmerk, wat betekent dat de vis duurzaam is gevangen.
Wat heb je nodig?
- 1 blikje tonijnstukken van Princes
- 4 plakjes bladerdeeg
- paar groene olijven, fijn gesneden
- paar zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
- 1 sjalotje, fijn gesneden
- stukje feta (of geraspte kaas)
- 1 ei
- 50 ml witte wijn
- 1 tl Italiaanse kruiden
- snufje zout en peper
- muffinvorm
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar, zodat ze kunnen ontdooien.
- Laat de tonijn goed uitlekken (bijvoorbeeld in een vergiet). Snij ondertussen de ingrediënten. Als de tonijn uitgelekt is doe je deze in een kom en meng met de fijngesneden olijven, zongedroogde tomaatjes en sjalotje.
- In een maatbeker klop je met een vork het ei los. Roer vervolgens de wijn, Italiaanse kruiden en een snufje zout en peper er door.
- Vet een muffinvorm in met wat olie of boter. Leg hierin de ontdooide bladerdeegplakjes. Snij de randen eventueel af. Verdeel het tonijnmengsel over de kommetjes bladerdeeg en giet vervolgens het ei-wijnmengsel er bij (niet helemaal vol want het ei-mengsel rijst nog iets).
- Brokkel tot slot nog wat feta er over heen (geraspte kaas mag ook) en bestrooi met nog wat Italiaanse kruiden.
- Zet de muffinvorm in de oven en bak de quiches af in 25 tot 30 minuten.