Vandaag een recept voor heerlijke roerbakgroenten met honingkip op Oosterse wijze. Honing is niet alleen lekker in de thee of door de kwark, maar je kunt ook er ook prima mee roerbakken. Bij de kip teriyaki gebruik ik altijd een honing om een mooi glanzend laagje te krijgen, maar ook in andere wokgerechten vind ik honing een lekkere toevoeging in de marinade of woksaus.
Ik gebruikte voor dit gerecht de honing van Melvita met honing en gember. Deze honing is lekker zoet en toch pittig door de gember die er aan toe is gevoegd. Melvita honing is bovendien gezond, omdat het geen toegevoegde suikers, kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen bevat.
Dit smaakvolle gerecht is snel, makkelijk en gezond. Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch wat lekkers op tafel wilt zetten. Als je nog sneller klaar wilt zijn kun je in plaats van losse groenten ook een kant en klare zag roerbakgroenten kopen, bijvoorbeeld Chinese Wokgroente van de Albert Hein. Dat scheelt weer wat snijwerk.
Wat heb je nodig?
- 300 gr noedels
- 300 gr kipdijfilet, in stukjes
- 400 gr sugarsnaps, gedopt
- 1 stronk paksoi, in reepjes
- 1 rode ui, in grove stukken
- 200 gr, tauge
Voor de woksaus:
- 1 el oestersaus
- 1 el sesamolie
- 3 el Melvita honing en gember
- 1 el sesamzaadjes
- 3 el sojasaus
- 1 tl gemberpoeder
- 1 teentje knoflook, geperst
Hoe maak je het?
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en doe de stukjes kipfijfilet erbij, om het even in te laten trekken.
- Giet een scheutje sesam of arachideolie in de wok en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
- Voeg de sugarsnaps, paksoi, rode ui toe en roerbak het geheel een aantal minuten. De groente mag best wat knapperig blijven.
- De laatste minuut in bak je ook nog even de taugé mee.
- Serveer de kiproerbakschotel met de noedels. Bestrooi eventueel met nog wat sesamzaadjes.
Top advies over het eten van gezonde producten
Leuk om te horen! Dank je wel!