Vandaag deel ik met jullie een lekker recept om mee te ontbijten, namelijk ontbijtpizza met havermout van Quaker. Ik ben Bloginsider van Lekker & Simpel en kreeg een leuk havermoutpakket opgestuurd. Havermout is gezond, lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit. Zo is ontbijten echt een feestje! Ontbijten met een boterham is aan mij niet besteed. Ik vind brood ’s morgens niet lekker en ik krijg al veel te snel weer honger. Daarom ontbijt ik bijna altijd met havermout, dan zit ik veel langer vol. In havermout zitten namelijk oplosbare vezels, die opzwellen in je maag en dat zorgt er voor dat je lang een vol gevoel hebt. Bovendien zit havermout vol met goede stoffen, zoals vitamine B6, thiamine, magnesium, folaat, fosfor, zink en ijzer.
Meestal gebruik ik havermout in een smoothie, overnight oats of havermoutpap. Als ik meer tijd heb (in het weekend bijvoorbeeld) vind ik het ook wel eens leuk om wat te bakken met havermout. Bijvoorbeeld pannenkoeken, muffins of een ontbijttaartje. Deze keer maakte ik wat nieuws met havermout: ontbijtpizza.
Otbijtpizza is eigenlijk een grote havermoutkoek met daar boven op kwark en vers fruit. Ik maakte één grote pizza, maar je kunt ook kleine pizzaatjes maken. Het maken van de pizza is weinig werk en hij hoeft maar een kwartiertje af te bakken in de oven.
Wat heb je nodig?
- 100 gram havermout van Quaker
- 50 gram notenmix (ongebrand
- 1 el sesamzaad
- 2 el agavesiroop
- 2 el kokosolie (vloeibaar)
- volle kwark
- vers fruit
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maal de havermout en notenmix fijn in een keukenmachine of blender. Doe dit vervolgens in een kom en meng met het sesamzaad, de agavesiroop en kokosolie.
- Kneed het geheel tot een bal en leg de bal op een vel bakpapier. Maak de bal plat met je handen of met een deegroller tot je een ronde vorm hebt van ongeveer 20 cm. doorsnee.
- Bak de havermoutkoek in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar. Als de randjes bruin gaan kleuren is hij gaar.
- Neem de bodem uit de oven en laat even afkoelen. Vlak voor het serveren verdeel je met een lepel wat kwark over de pizza en daarna garneer je het met vers fruit.
Klik hier voor andere lekkere ontbijtrecepten: Ontbijt