Voor het tweede recept met vis uit de oven voor Princes, maakte ik deze makreelquiche met paprika en prei. Het is al weer even geleden dat ik een quiche maakte, omdat ik door de weeks niet altijd de tijd heb om taart te maken en drie kwartier te wachten tot hij klaar is. Maar in het weekend heb ik er lekker de tijd voor. Al heb ik wel gewoon kant-en-klaar-deeg gebruikt in plaats van zelfgemaakt deeg. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan denk ik dan.
Een quiche met vis had ik nog nooit gemaakt, maar deze combinatie smaakte verrassend lekker. De makreel is zacht en de groenten zorgen voor een lekkere bite. Uiteraard kun je hierop allerlei variaties maken die je zelf lekker vind. In plaats van prei kun je bijvoorbeeld ook een groene paprika gebruiken. En als je vis niet lekker vindt kun je de makreel eventueel vervangen door kipreepjes.
Om een lekkere knapperige bodem te krijgen prik ik met een vork altijd wat gaatjes in het deeg en bestrooi het met een handje paneermeel of beschuitkruimels. Dat zorgt er voor dat het vocht goed wordt opgenomen en de bodem wordt dan niet zo nat.
Serveer de quiche eventueel met een groene salade.
Wat heb je nodig? (voor 3-4 personen)
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 prei, in reepjes
- 2 blikjes makreel van Princes, uitgelekt.
- 6-7 plakjes hartige taartdeeg
- 4 eieren
- 150 ml slagroom
- 150 gram geraspte kaas
- tijm
- zout en peper
- klontje boter
- handje paneermeel of beschuitkruimels
- taart of quichevorm
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in met een klontje boter. Laat de plakjes hartige taartdeeg even ontdooien en bekleed daarna de vorm met de plakjes deeg. Prik gaatjes in de bodem en giet er een handje paneermeel of beschuitkruimels over heen.
- Klop de eieren en slagroom door elkaar. Doe daarna de geraspte kaas, tijm, zout en peper er door heen en roer goed door.
- Giet een scheutje olijfolie in een hapjespan of koekenpan. Bak de stukjes paprika en prei ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur en roer de uitgelekte blikjes makreel er door heen.
- Verdeel de helft van het groentemengsel over de deegbodem. Giet daarna de helft van ei-mengsel er over heen. Vervolgens verdeel je de rest van het groente mengsel er over heen en tot slotte de rest van het ei-mengsel.
- Bak de makreelquiche in de voorverwarmde oven in 35 minuten gaar.
Ik wil graag de mails van zout en peper recepten in ge nieuws briefbijvoorbaat bedankt
Op deze ene pagina staan al 3 recepten die ik graag uit wil proberen.
Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit, ik games quiche zeker maken. Makreel, is onze favoriete vis. Dank je wel voor deze enorm leuke,site.