Ontbijt taartje met griekse yoghurt en vers fruit

Ontbijt taartje met griekse yoghurt en vers fruit

Deze week een ontbijtrecept, namelijk een ontbijt taartje griekse yoghurt en vers fruif. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Jammer genoeg slaan nog veel mensen deze belangrijke maaltijd gemakkelijk over. In 2017 heeft Campina een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat een kwart (!) van de Nederlanders niet ontbijt.

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het belang van goed ontbijten. Zo was het bijvoorbeeld afgelopen week de week van het nationaal schoolontbijt. Op 2500 basisscholen in Nederland werd er met elkaar ontbeten in de klas om kinderen te leren hoe gezond ontbijten is.

Wat je eet als ontbijt is heel persoonlijk. De mogelijkheden zijn eindeloos: een boterham, yoghurt met fruit of muesli, smoothies, havermoutpap, pannenkoekjes, omelet, etc. Om zo gezond mogelijk te starten is het belangrijk dat je zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten binnen krijgt en voldoende vezels.

Van Kroon op het Werk kreeg ik eind oktober een Foodybox opgestuurd met daarin o.a. Eat Natural Super Granola. Eat Natural Super Granola’ is een super product om je dag gezond mee te beginnen. Deze granola zit vol met volkoren haver en noten en er zijn geen geraffineerde suikers, kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen aan toegevoegd.

Je kunt de granola eten met yoghurt en fruit, maar als je iets meer tijd hebt kun je er ook een lekker ontbijt taartje mee maken. Eventueel kun je ze vooraf al maken. Je hoeft het ontbijt taartje dan alleen maar even te vullen de volgende ochtend met wat (griekse) yoghurt en vers fruit.

 

Wat heb je nodig? (voor 6 taartjes)

  • 1 ei
  • 3 eetlepels agavesiroop of honing
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 150 gram granola
  • 50 gram havervlokken
  • (griekse) yoghurt of kwark
  • vers fruit
  • muffinvormpjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Splits een ei en hou het eiwit over. Verwarm 3 el kokosolie en 3 el agavesiroop of honing in een steelpannetje. Voeg de granola en havervlokken toe en roer het geheel door. Haal het pannetje van het vuur en schep het eiwit er door.
  3. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Je kunt siliconenvormpjes gebruiken, maar aluminium kan ook. Een aluminium vormpje moet je goed invetten (met kokosolie of zonnebloemolie), bij een siliconenvormpje hoeft dit niet. Verdeel het granola-mengsel gelijkmatig over de bodem en randen van het vormpje en maak een kommetje.
  4. Bak de granola-kommetjes 15 minuten af in de oven. Laat ze afkoelen en haal ze er uit.
  5. Doe een grote lepel yoghurt in de granola bakjes en versier ze met vers fruit.

TIP: Je kunt de afgebakken granola-vormpjes (zonder vulling) bewaren in een afgesloten trommel. Vul de granola-vormpjes vlak voordat je ze gaat eten.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Mini-appeltaartjes (suikervrij)

Mini-appeltaartjes (suikervrij)

Dit berichtje heeft maar weinig tekst nodig, want deze mini-appeltaartjes zien er toch gewoon fantastisch uit? Je maakt het deeg van maar 4 ingredienten; bloem, boter, een snufje zout en jam. Jam? Ja je leest het goed. Suikervrije abrikozenjam is namelijk een prima suikervervanger. Suikervrije […]

Gebaksschelpje met lemoncurd-room en bessen

Gebaksschelpje met lemoncurd-room en bessen

Zoek je een makkelijk en lekker recept voor een gebakje? Maak dan eens deze gebaksschelpjes met lemoncurd-room en rode bessen. In een paar minuten tijd heb je een heerlijk gebakje voor bij de koffie. Je kunt de gebaksschelpen zelf maken met bladerdeeg, maar je kunt […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *