Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, dus die was zo klaar. Wil je de bloemkoolrijst zelf maken? Dan vindt je hier het recept: bloemkoolrijst.
De kipkerrie-saus maakte ik uiteraard zelf. Supereasy en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Je kunt zelf kiezen welke groente je er aan toe voegt. Ik ging voor 3 kleuren paprika’s, dat maakt het gerecht lekker zomers om te zien. Je kunt er eventueel ook nog wat stukjes verse ananas aan toevoegen (let op! Dat maakt het alleen niet meer koolhydraatarm).
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, 1 gele en 1 groene, in blokjes
- 2/3 kipfilets
- 2 eetlepels amandelmeel
- 0,5 ltr kippenbouillon
- 2 a 3 eetlepels kerriepoeder
- 2 tenen knoflook, geperst
- snufje chili poeder
- scheutje slagroom
- peper en zout
- bloemkoolrijst (zelfgemaakt of deze van de Albert Heijn)
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
- Fruit de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de kipstukjes toe en bak deze gaar.
- Als de kip bijna gaar is, voeg je de paprikablokjes toe en bak je deze mee. Daarna kruid je alles met de kerriepoeder, doe de knoflook erbij en eventueel een snufje chilipoeder.
- Voeg vervolgens ook het amandelmeel toe en bak al roerend even mee, zodat het amandelmeel goed verdeeld is.
- Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Je kunt eventueel wat bouillon overhouden, als je niet te dunne saus wilt. Is de saus te dik voeg dan nog wat extra bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuutjes koken. Maak de saus romiger door een scheutje (soja) kookroom toe te voegen.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst 1 minuutje in kokend water. Roer even door en giet af.
Serveer de kipkerrie met de bloemkoolrijst.
Net eerste keer gemaakt. Mijn zwager vond het werelds!. Heel erg lekker
Hallo Annemarie,
Wat leuk om dat te horen zeg. Ook dat je zwager het werelds vond!
Groetjes Carolien
lijkt me heerlijk. Maar kan je de amandelmeel vervangen door ander meel?
gr marita
Hi Marita,
De amandelmeel is heel simpel te vervangen door bloem. Dit maakt het alleen niet meer koolhydraatarm.
Groetjes Carolien
Ik wil dit gerecht vanavond gaan maken. Ziet er heerlijk uit! Voor hoeveel personen is dit recept?
Hallo Adriana,
Leuk zeg dat je dit recept wilt gaan maken! Het recept is voor 4 personen, ik heb het bijgewerkt in het recept.
Hartelijke groet,
Carolien
Hallo. Carolien, het recept heb ik gemaakt alleen heb ik mijn vraagtekens bij de 5 eetlepels kerriepoeder ik heb 2 eetlepels kerriepoeder gebruikt en vond dit al erg scherp. Verder was het heel erg lekker.. is dit misschien een foutje ?
Hoi Ella,
Het is al even geleden dat ik gerecht heb gemaakt, maar 5 eetlepels lijkt me inderdaad wat veel. Bedankt voor je berichtje.. ik heb het aangepast naar 2 a 3 eetlepels. Fijn dat het lekker was!
Groetjes, Carolien
Die bloemkoolrijst kun je die ook gewoon zo kopen.
Want ik sta op de wachtlijst voor een maagverkleining
En wil al wat dingen gaan proberen te maken.
Die kip kerrie hoe maak je die kerrie dan
Zo potje of poeder
Groetjes van Susan derks